Brzegi spelnionej nadziei

1.
Niebo, slonce.
W promieniach lsniacych.
Fal morskich halasy slychac.
Trawe rekami dotykam.
Drzewem pachnacym Twym kwiatem oddycham.
***
Brzegi spelnionej nadziei .
Zawsze czekaja na Ciebie.
Milosc darujesz tej Ziemi,
Kiedy pokochasz sam siebie.
2.
Ksiezyc, gwiazdy.
W ciszy zbawienie.
Znikaja w snach wszystkie troski.
Masz wielkie skrzydla aniola,
Co obejmuje w ramionach swiat boski.
3.
Plomien swiecy.
Wosk lekko wdychasz.
W Twej obecnosci czas znika.
I odnajdujesz co szukasz.
W Rajskim Ogrodzie milosci dotykasz.
4.
Dotyk ciepla.
Tak ja to czuje.
Cicho do serca przemawiasz.
Taniec szalonej radosci.
Wdycham istnienie Twej wiecznej blogosci.

TAT 20.05.2018


Рецензии