У гости

У гості

Весна до мене в гості завітала
З букетом синіх пролісків в руці,
Про настрій заворожено питала,
І усмішку ховала на лиці.

Ми довго з нею чай пили і каву,
У синє небо погляди були…
Весна мені всміхалася ласкаво,
А потім вишні рясно зацвіли.

Черемха зайнялася білим цвітом,
І засиніли півники в саду…
А  там і зустріч трепетна із літом,
До нього й я упевнено іду.

Та скоро мить минула, непомітно,
Лишились чай і  кава  на столі…
Пробігло літо тепле і привітне,
У вирій зголосились журавлі.

А потім снігу білого багато
Насипала нам матінка-зима.
І Новий рік у кожну-кожну хату
Заходив, не спитавшись, крадькома…

І вже коли в глибокій високості
Легкі проснуться сонця промінці,
Чекаю весну з трепетом у гості
З букетом синіх пролісків в руці…


Рецензии