Бели облаци

БЕЛИ ОБЛАЦИ
Автор: Р. Русев

Бели облаци
по синьо небе
ме омагьосват
и карат душата ми да ликува.
Бели пясъци,
синьо море,
слънце и кораб
и ние, двамата -
кучето Пешо и аз.
Бели гларуси
се стрелкат наоколо,
мидени плажове
и раковини изхвърлени
от сърдито море.
Една ярка звезда
ни насочва в морето,
а лекият бриз омагьосва
душите ни.

Пътува корабът,
и не знам има ли бряг,
но сме щастливи
двамата -
кучето Пешо и аз… 


Рецензии