Сонячно

Приспів

Сонячно, сонЯчно,
І тобі не лячно
Мріяти, діяти,
бо на все спроможен ти.


Ранок світлий, зникли тіні,
знову Сонце у гостині.
ПРокидайся і вставай, -
змінюй світ, не зволікай.



За вікном співає пташка,
а по склу повзе мурашка.
нумо, брате, до роботи,
 - подолать усі турботи.


А не хочеш - ген у гавй,
там собі відпочивай,
насолоджуйся життям,
назло хижим ворогам.

ІНтермедія

Де пітьма зімкнула крила,
де і мріяти несила,
де у вікна дощ зрання,
де пожухлая стерня, -
там нерідко ти буваєш
і про сонце забуваєш.
Але світло - у тобі
пломеніє в боротьбі.
 
04.06.2019 р. 


Рецензии