О, яркий Мир!

***
О, Світ яскравий, полігамний,
у розмаїтті кольорів!
Ти, просто, несказанно гарний!
Який митець тебе створив?

Який чаклун тебе й донині
отак дбайливо береже?
Яке це щастя для людини
тут жити! То скажи, невже

понівечити щось, чи вбити
підніметься чиясь рука?
Бо ми ж твої невдячні діти,
яких іще ти не злякав,

ні катаклізмами, ні мором,
який для нас ти десь припас…
Ой, буде нам велике горе,
коли відвернешся від нас!


Рецензии