Яна йорэк

Иртэнге жил назлап кына, чэчлэремне минем тарата,
Кояш ничек безне якын курэ, кунелем бит сине ярата.
Кояш нурын безгэ сибэ,тик эйтми ул сою хисенне,
Кемнэр генэ мина караса да бик сагындым, жаным узенне!

Озелеп-озелеп яна йорэк,бигрэк кайнар анын утлары,
Кайчан мине иркэлэп-назлар икэн, сойгэнемнен назлы куллары!
Бэлки эле синен шушы куллар иркэлидер башка кемнэрне?
Э мин тиле, сине шашып йерим, уткэрэлмим озын тоннэрне.

Йокыларсыз тоннэр утеп тора,сине сагынып утэ кеннэрем,
Гомерлеккэ сине яндырырга житэ эле кайнар хислэрем!
Кара, куксыл чэчлэренне мин иркэлэп эгэр назласам,
Ул союне кемнэр булэк итэр, минем белэн синдэ янмасан?

Тимернедэ кайнар килеш чыныктыра эдэм баласы,
Гомерем буе тезэлмэс инде,йорэгемнен тирэн ярасы.
Кунел сизэ очрашырбыз диеп,ометсез бит читен яшэве,
Кирэк, кунел хислэренен,яшен тосле якты яшэве.

Яшен уты якты булып ала.озак тормый, узе югала,
Торле сынау аша йори,нилэр курми жирдэ бу бала.
Узем нилэр генэ курсэм курэм,тик кунелем соя узенне.
Еллар буе синнэн жавап котэм,эйтеп бирче сою хисенне?


Рецензии