Чернетка

Почати все з чистенького листа
З Росією хотять маріонетки.
Яка краса, святая простота,
Тринадцять тисяч вбитих то - чернетка.
Небесна сотня..? Що це взагалі?
Які Жизневський, Сеник, Нігоян...
Що це за нищебродні рагулі?
Давайте забувати той Майдан.
А ще Рибак і хлопчик-воротар,
Поранені, контужені, каліки...
Хіба вони вартують наших чвар
З країною, що братня нам навіки?
Голодомор кому потрібен ваш?
Ну був і був, що в ньому шанувати?
Зате побудували Уралмаш
І Дніпрогесом затопили хати.
А ви героїв наших з постаментів,
Ви Леніна зубилом на шматки.
Ех ви, нащадки підозрілих елементів.
Мало ми слали вас на Соловки.
Вас нищили мільйонами колись,
Від розстрілів стиралися гашетки.
На чистий аркуш пильно подивись,
Там більше крові, ніж на всіх чернетках.


Рецензии