Котяча пригода

Сьогодні сталася пригода:
Сумна, бо зникло кошеня.
Мабуть, пішло собі у броди:
Про це дізналась  вся рідня.
Всі журяться, а плаче Настя.
У пошуках вже збилась з ніг.
Звалилося таке нещастя:
Де ж Марек? Та невже він втік?
На вечір надійшла підмога:
Сергійка й Неллі тут як тут.
Уважність треба якомога
Включити, та й шукати йдуть.
Нарешті, справдились надії:
І  Марек подає сигнал:
З підвальної кричить щілини,
А в шукачів емоцій шквал!
Та тільки вибратись не може,
Бо на дверях замок висить.
Відірвані шляхи, небоже!
Тривожна наступила мить.
Відкрити двері неможливо:
Нема злощасного ключа.
Сприймаються дзвінки глумливо.
Не визволяють втікача.
…Чекати пропонують ранку:
Такі ось справи наостанку.
Погодували кошеня:
В щілинку їжу навмання
Просунули  та й знов чекати,
Бо вранці треба визволяти.
Така собі чудна пригода:
Кота наляканого шкода.
Нарешті відчинили двері,
Втікач уже в своїй оселі.

03.06.2019


Рецензии