Още веднъж за любовта

Продължавам в теб да се влюбвам -
във всеки жест и казана дума,
от целувките ти горещи ставам безумен,
и от тялото ти - опънато като струна.

На не набръчканото ти лице се възхищавам
и от мечтите ти, съзвучни с музиката на Шопен.
Безгрешните ти мисли благославям
и ръцете ти, които ме държат във плен.

Между толкова хиляди в речника думи
за тебе търся единствено вярната и чиста,
която уморените чувства да буди -
вечната дума - ОБИЧАМ.

18.10.2017 г.
3769 Б.Алекс.
Петър Пенчев


Рецензии