Дъждът

ДЪЖДЪТ
Автор: Р. Русев               

Дъждът,
настига ме на две улички
в ъгъла –
остроъгълна среща със времето.

Дъждът,
нещо е случил,
нова картина и четки
по платното мазки оставили,
жълто–розово,
нещо пролетно,
резеда – поляна от зелена трева
и макове – полето червено направили.

Дъждът ме настига,
пролетни капки,
измили зеленото,
радостно чувство -
нещо пролетно
в дъждовното време .


Рецензии