Уецца дымок

Кружацца асінкі,
Збегшыся ў лясок.
З маленькай хацінкі
Уецца дымок.
Тут жывуць бабулі,
Сто ці болей год.
Іх зімы пабялелі,
След прошлых турбот.
Мілыя матулі
Ссохлі ад гадоў.
Жах вайны адчулі,
Харонячы сыноў.
Голад і разруха,
Стукалі ў вакно.
Злая завіруха,
Вее ім даўно.
Шэрань толькі ў небе,
Трэба па ваду.
Гады адолець трэба,
Хваробы і нуду.


Рецензии