Листи

Листи крутяться
У сухому повітрі,
Нотами протесту
Зависаючи на пюпітрі,
Листи, що затверджують віру в прогрес,
Листи, здатні запалити ще одну ТЕС,
Листи, які перетинають кордони ЄС.
Листи до Вас, до нього, до інших,
Листи, у яких я вдаюсь до перебільшень,
Листи -ідеї, листи - зізнання,
Листи - змагання, написані легко і навмання.
Листи поразки і перемоги,
Листи, в яких можна побачити Бога,
Листи, що вказують іншим дорогу.
Листи - запитання,
листи - океани сліз,
листи, в яких вирує самотності бриз.
Листи - самоствердження,
листи - самозахист,
листи скромні і листи пихаті.
Листи - закляття, листи - молитви,
листи до Британії та Литви,
на Острів Паски та поверхню Марсу,
листи з невеличкою дрібкою фарсу.
Листи - рахунки,
листи - портрети,
листи - кайдани
і листи - трафарети.
листи квітучі і листи зів'ялі,
листи святі, як храми в Непалі.
Листи болю,
листи пристрасті,
листи з водою,
листи з ігристим.
Листи - загадки,
листи - анафеми,
листи - пожертви
і листи з цитатами.
Листи до живих і листи до мертвих.
Листи, написані чітко,
листи напівстерті,
листи, що порушують незручні теми,
листи - іспити,
листи - мапи,
листи - схеми.
Листи до вічності,
листи минущі,
листи з моря або з зеленої пущі.
Листи розради і листи спустошення,
листи - казки,
листи з енциклопедичною точністю.
Енцикліки,мелодрами, гімни,
листи зашифровані і наївні.
Листи в нікуди (тобто, до Вас),
саме ті, на які я марную свій час.
Листи з вулиці,
листи з аудиторії,
листи з транспорту,
листи - директорії,
листи - накази,
листи - привітання,
листи, що жевріють
над кам'яними мостами.
Листи непрочитані,
листи до геєнни,
листи, в яких правда не дотримується гігієни,
листи - контракти,
листи - сценарії,
листи - багатії і листи - скнари.
Листи, від яких загораються фари.
Листи - лекції,
листи - ігри,
листи до Всесвіту
і до білого тигра.
Листи до палкого літнього неба,
листи - таблиці, в яких чиїсь потреби.
Листи - невільники,
листи - королі,
листи, зібрані з усієї Землі.
Листи про втрати, збитки, хвороби,
листи працелюбні і листи - нероби.
Листи - списки предметів розкоші і знання,
листи, в яких тільки риски та емоційна маячня.
Листи - плани,
листи - відгуки,
листи здобутків,
листи вірності,
листи -мемуари,
листи - алеї,
листи, у яких перелічуються привілеї.
Листи спокуси,
листи конфліктів.
Листи - банальності
та листи -релікти.
Листи про все, чим пульсує сьогодення,
листи про темряву і натхнення.
Листи.
Чи залишаться вони незникненні?

(с) Maryna Tchianova, Kyiv, 02.06.2019


Рецензии