Ой, у поли макы

Ой, у поли макы
В колосках пшыныци,
Вышивала матэ
Так колысь рушныци.

Ныткы таки красни -
Як ци макы в поли,
Як жэ йий хотилось
Дони кращой доли !

Прылягла пшынычка
У дорогы спаты,
Як жэ вона вмила
ПИсни нам спиваты !

Дэсь бижыть по стэпу
Стэжечка вузэнька,
От була б тэпэр я  -
Як тоди манэнька !

По тий стэжки бигла б
Аж до самой ричкы,
Зачирпнуть рукою
Доброий водычкы !

Як роднык холодной,
Чистой як слёзынка,
Поклонылась рички б
Як з вырбы лозынка !

Та лягла б на бэрыг
В травы нэпримяти,
Ой, яки ж воны там
Запахом багати !

Хай качайэ витыр
Комышець пид боком,
Вин такый зэлэный,
Поналывся соком.

Хай трищать сорокы
У посадкы блызько,
Сонычко сидайэ
До зэмэлькы нызько.

Ластивкы щэбэчуть -
Як в колыски диты,
Хай бы цэ було всэ -
Щоб хотилось жыты !

30.05 2019.


Рецензии