У онука останнiй дзвiнок...

            ***
Зранку сльози блукали між  вій,
Гості суму і радощів кожних,
Дорогих і знаменних подій,
На шляхах і дорогах тривожних...
У онука останній дзвінок,
День святковий,в житті незабутній,
Потребує фінансів і дій,
Вириваючи з сірих нас буднів...
Мій онука для мене, як син,
Мама спить в домовині холодній,
Лихо всіх те побило, мов грім,
Не прощалися напередодні...
Я далеко в Рсії була,
Мій Мирон був у таборі з дітьми,
Так відтоді свій хрест прийняла,
Хоч він змалку зі мною, ми рідні...
А сьогодні останній дзвінок,
Те ж подвір"я, та школа, ті стіни,
Невідоме чекає за крок,
Знадобляться і воля, і  сили...
Я по дому зварить що, взять ручку,
Розібраться з віршами на кучці,
Підмести де смыття за поріг,
Щоби дім не скидався на барліг...
Дві сестрички в господі- дві кішки,
Люблять м"ясо та курячі ніжки,
В домі квітів, книжок забагато,
Лиш встигай, любий внуче, читати...
Молодою була-все гадала,
Як то бути в літах вже, старою ?
Капелюх, окуляри вдягала
І як бабця, сварилась клюкою...
Наче, я - та стара Ізергіль,
Фуги Баха, інвенції грала,
Скрізь активна була,малювала,
Сцена, вірші,пісні - самоціль...
Все про молодість та про розваги,
Відгуло те життя, відцвіло,
Де літа ті, де сили наснаги?
Вже не буде того, що було...
День святкових сьогодні подій
Зранку, наче бджола та, кручуся,
Стань дорослим, ріднесенький мій,
Бо за тебе в житті я боюся...
Пролунає дзвінок на останнє,
В грудях серце, мов колокол грюка,
В день надій, сподівання, розлуки,
Хай щастить на дорогах змагання...
Хай розквітнуть шляхи килимами,
Кожен знайде свою хай дорогу,
Не цурайтесь шкільного порогу,
Йдіть до цілей своїх невблаганно...
Зранку сльози блукають між вій,
Гості суму і радощів кожних,
Дорогих і знаменних подій
На шляхах і дорогах тривожних...
У онука останній дзвінок,
День святковий, в житті незабутній,
Заплету довгі коси в вінок,
Вийму з шафи найкращу я сукню...

            ***


         


Рецензии
Ириша, я посмотрела, это последнее стихотворение. которое я ещё не перевела! Передышка!))) Обнимаю-Спасибо!
http://stihi.ru/2019/12/18/693

Кариатиды Сны   18.12.2019 02:02     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.