Василий Стус. Ты подошла, а я не ждал тебя...

Ты подошла, а я не ждал тебя.
И не надеясь, что вот так поспешно,
и знака не подав - все оттолкнешь,
чтоб весь мой мир собой заполнить.
Так, мир тобою стал. Ты - стала миром
чужим, как ты. Немым, как ты. Как ты -
непрошенным. Но чувствую - жаль избежать
двоих - иль брата иль сестры.

Оригинал:

Василь Стус. Ти підійшла — а я тебе не ждав...

Ти підійшла — а я тебе не ждав.
Не сподівався, що аж так нагально,
знаку ані подавши — все відтрутиш,
щоб заступити всесвіт мій цілий.
Так, світ тобою став. Ти — стала світом
чужим, як ти. Німим, як ти. Як ти —
непроханим. Та чую — жаль обох вас
уникнути — чи брата чи сестри.


Рецензии