Сънища

СЪНИЩА
Автор: Р. Русев

Дошла в съня
и ако почука,
остави отключено
тя пътя знае и ще те намери.
Налей полека от ракията,
сънят е до теб –
забравени стъпки
отпили от пареща течност 
и мълчаливо пращаш по вятъра
път, по който да дойде.

Събираш трохите
от отминала обич,
поседнал на старата пейка
пред църквата,
където ятото гълъби
храниш със своите сънища.

А после в някой понеделник
ще досънуваш мислите
до теб изпратени
по тези гълъби
от мен.


Рецензии