Ми заснемо...

Переробка чернетки твору від 2010 року.

…Ми заснемо в одній,
         А прокинемось – в іншій країні.
Сяє там сіре сонце
         І сіра росте там трава.
Сіра райдуга вдень
         Не прикрасить собою руїни.
І зі скронь кольори
         Будуть сірі часи нам змивать.

Ми зробили свій вибір -
         Повернути народ у в’язниці.
В бюлетенях спливла
         Наша глибо схована суть.
Тож на обрії знов -
         кулеметів сталеві зіниці?
І які ж бо дари
         Референдуми нам принесуть?

Проклянімо себе,
         Бо самі ми зробили той вибір.
Хоч одні вибирали,
         А іншим було все одно.
А іще брехунам-
        популістам велике спасибі!
Їм вдалося зі ЗМІ
        Влити в мізки нам повне лайно…

2010-2019 р.


Рецензии