Каламбур на беларускай мове - 181

Каламбур пляменніка пра цёцю Моцю

Цёця Моця кожны дзень у САМОЦЕ,
Мне шкада яе, кажу я САМ  МОЦІ:
"Трэба  шчасце не чакаць, А  ШУКАЦЬ,
Трэба гора і бяду АШУКАЦЬ."
***

Каламбур племянника про тётю Мотю

Тётя Мотя каждый день в унынии,
Мне жаль её, говорю я сам Моте:
"Нужно счастье не ждать, а искать,
Нужно горе и беду обмануть."


Рецензии