Володимир Висоцький Я любив жiноцтво й пустувати..

Володимир Висоцький "Я любив жіноцтво й пустувати ..."

Я любив жіноцтво й пустувати:
Що не день, - новеньку я чiпляв.
І складались оди та трактати (на районi)
З дописом моїх любовних справ.

Якось на дорозі в час не пiзнiй
Поруч з морем - це не жарт, а факт,
Стрів одну з отих усяких рiзних (на районi),
Що життя осяяла мiй шлях.

В неї ж бо - широка є натура,
В неї ж бо - відкритая душа,
В неї ж бо  - такая ось фігура,
В мене ж у кишені - ні гроша.

Їй потрiбно кiльця дарувати
Кабаки, духи, що так п'янять,
Щоби трохи задоволень мати,
Як сумнівнi послуги узять.

"Я тобі, - вона сказала, - Васю,
Дам таке, що будеш, наче бог!.."
Я сказав: "За сто рублів - на часi,
Якщо більше - з корешом на двох!"

В нас жінки - як дуже злі коняки:
На дибки, закусить вудила! ..
Може, щось не впетрав я, друзяки,
Та вона образилась й пішла.

... Через місяць - хвилювань немає,
Через місяць знов прийшла вона.
Вiдчуття мене не покидає ,
Що була прийнятна та ціна!

- переклад Володимира Туленка, 2019

https://www.youtube.com/watch?v=A50Ecl-2saA
*****
Владимир Высоцкий "Я любил и женщин и проказы..."

Я любил и женщин и проказы:
Что ни день, то новая была, -
И ходили устные рассказы
Про мои любовные дела.

И однажды как-то на дороге
Рядом с морем - с этим не шути -
Встретил я одну из очень многих
На моем на жизненном пути.

А у ней - широкая натура,
А у ней - открытая душа,
А у ней - отличная фигура, -
А у меня в кармане - ни гроша.

Ну а ей - в подарок нужно кольца;
Кабаки, духи из первых рук, -
А взамен - немного удовольствий
От ее сомнительных услуг.

"Я тебе, - она сказала, - Вася,
Дорогое самое отдам!."
Я сказал: "За сто рублей согласен, -
Если больше - с другом пополам!"

Женщины - как очень злые кони:
Захрипит, закусит удила!.
Может, я чего-нибудь не понял,
Но она обиделась - ушла.

...Через месяц улеглись волненья -
Через месяц вновь пришла она, -
У меня такое ощущенье,
Что ее устроила цена!

1964


Рецензии