Вiдтодi

Відтоді, як кольнуло
нестерпно у печінку
і нирки розболілись,
що хоч на стіни лізь,
миттєво пригадалось,
що є у нього жінка,
онуки підростають
і як чудово скрізь.
Він став таким хорошим,
слухняним, як дитина -
сльозяться очі цвілі
від радощів, нудьги.
Тепер у нього рідні
і затишок в родині,
в могилах - вірні друзі,
й колишні - вороги.
Не п'є спиртного в барі
у будні і на свято,
і сигарети з фільтром
до рота не бере.
Не дивиться порнуху,
не криє жінку матом,
сміття виносить вчасно -
гріхів буття старе.
Він не задавить мухи,
нікого  не образить,
у храмі - християнин,
у домі - чоловік.
Готує  борщ зелений,
уху, з грибами зрази...
Чому ж пліткують люди,
що вмер позаторік?


Рецензии