Не заздр ть

Не заздріть ви чужому щастю,
Може це зовсім не воно.
Може картинка  в око впасти,
А в щастя цього  дно – не дно.

Не заздріть ви чужому дому,
Бо ви не знаєте ,що в нім.
Хай краще хатка  й дах  з соломи,
Та ви в ній , мов  раю святім.

Не заздріть ви чужим достаткам,
Звідкіль взялись, для всіх – пітьма.
У вас нема про це  і  гадки,
Не  йде  і  думка крадькома.

Не заздріть ви  чужим успіхам,
І на вершину хто піднявсь.
Кінець ,можливо , їхнім втіхам
Десь , крадькома до них підкравсь.

Не заздріть ви чужій ,бо , долі,
Бо чаші вам її не знать.
Можливо внутрощі там кволі,
Та про це нікому  сказать.

Не заздріть ви  в  житті  нічому,
Й  нікому  ви не  заздріть теж.
Моліться Господу  Святому,
І всього  буде в  вас  без  меж.

17.05.2019  р.


Рецензии