Pulsul diminetii

          Ma simpt mereu idragostit
          De pulsul diminetii,
          Ce misca sinjele necontenit
          Prin vinele vietii,

          Ce misca soarele din zare,
          Rostogolindu-l peste vai,
          Ce pune ziua in miscare,
          Iar ea, la rindul ei,pe noi.
         
          Se simpte un aromat  de floare
          in aburarea de pamant,
          Ce se stresoara in odae,
          Adus de ploae si de vint.

          Se simpte-un leganat de codru
          Cu plaiul meu in univers,
          Se simte: s-a trezit poporul,
          Se simpte pulsul lui in mers...

          Se simpte marea libertate
          Venind cu greu,spargand decenii,
          Se scoala tara-ngenunchiata,
          Indreapta-ti peptul,moldovene!

          Multi te-au facut sa-ti uiti poporul,
          Sa-l lasi flamand si-ngenuncheat.
          Tu-ai fi uitatat ce-nseamna dorul
          De mama,limba si de stat.

          Eu nu te chem la razbunare,
          Caci nai facut-o tu decenii,
          Te chem: ridica-te-n picioare,
          Indreapta-ti pieptul, moldovene!
                1992
   


Рецензии