Есенен пейзаж

Като нар презряло слънцето се търколи
и прибра за спомен влажните следи от плажа.
Потърси път през тъмносивите мъгли,
за да се превърне в точка към пейзажа.

Лятото дойде на гости на сестра си - есента,
до насита да се наяде със плодовете и
и я завари, пъргавите пръсти как плетат
най-топлите завивки зимни за полето...

20.09.2015 г.
2849 Б.Алекс.
Петър Пенчев            


Рецензии