Вишнi гарнi назбирала...

Вишні гарні назбирала
У садочку Фенічки.
Я для тебе зготувала,
Хлопче мій, варенички.

Збаламутив ти мій розум –
Лікарі це справдили –
У коханні без загрози.
І обом порадили:

З гальма пестощі звільнити,
Як вином зп"янілими.
Зберегати, не дурити,
Обрастати крилами.

Вишні гарні назбирала
У садочку Фенічки.
Я для тебе зготувала,
Любий мій, варенички.

На весільну скатертину
Сік із медом капає.
За вареники в дружини
Кожен хлопець сватає.

Ви, дівчатка, поміркуйте,
Як розквітне вишенька
Серце, душу приготуйте,
Розум - ой, ой - лишенько…

Вмить задуха, хвилювання
Від землі весняної
Відгукнеться, як кохання,
І заллє рум"янами.

Вишні гарні назбирала
У садочку Фенічки.
Я для тебе зготувала,
Рідний мій, варенички.

Охолонуть трохи-трохи
Поки цілуватимеш.
Хай не заздрить нам Солоха.
Ти - в мій світ пірнатимеш.   

Вишні гарні назбирала
У садочку Фенічки.
Я для тебе зготувала,
Сокіл мій, варенички.

*Солоха— одна з рідкісних назв для відьми,
засвідчена в український пам'ятках XVII століття.
Солоха — українське жіноче ім'я — від імені грец.
;;;;;; «Саломея», дочка Ірода Антипи.               
*Краткая форма имени Фёкла – Феня


18.05.2018   

г.Запорожье


Рецензии
Лёгкий , весёлый, классный стих.
Вспомнил далёкий вкус вареников с вишнями, а ещё с поричками.)
Спасибо

Приходько Валерий   05.10.2019 20:28     Заявить о нарушении
Спасибо, Валерий!) Я тоже обожаю вареники с вишнями!)

Светлана Пузина   02.12.2019 18:30   Заявить о нарушении
На это произведение написано 7 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.