Въпроси

Вчера малкият ми брат
ме затрупа със въпроси:
"Къде отглеждат, батко, сняг?
Кой с чувалите го носи?

Кой градушката засажда,
кой с маркуча я полива,
та снежинки да се раждат
и стават толкова красиви?"

Книги няколко отворих -
но не мога да му отговоря.
Затуй, към всички се обръщам -
сълзите той да не преглъща,

отговорите пратете,
а аз ще ви напълня джобовете
със вкусни шоколадови бонбони...
Със снежни топки после ще се гоним...

23.01.2014 г.
Петр Пенчев


Рецензии