Страшилище

След гледане на мултифилми,
се плашим със сестра ми силно
от всеки шум във нашата стая.
Сякаш някой си играе
с нас на криеница под кревата.
Със зъби скърца в тъмнината,
драска с нокти, тропа с лапи,
разхвърля всичките чорапи,
въздиша тежко или пуфка,
мокри нашите обувки.
...
Татко светна със фенера
и веднага го намери:
оказа се, че старата ни котка
малките си котенца прикотква.

27.01.2014 г.
Петр Пенчев


Рецензии