Как се ражда бурята

Синоптикът важно обяснява
откъде се раждат бурите,
защо небето затрещява
и кара ви да се страхувате.

За някакви антициклони,
които правят урагани -
дърветата изтръгват с корени
и причиняват ни страдания...

Аз гледам във очите татко -
той изучава ми бележника...
Сякаш стреля в мен калашник,
чак ръцете му треперят.

И назрява страшна буря
в нашия апартамент -
всичко ще се прекатури
само след един момент...

Но...веднага след прогнозата
започва мач по телевизора.
Пак размина се угрозата...
Стича се потта под ризата...

25.01.2014 г.
Петр Пенчев


Рецензии