И малкият човек си пати

И малкият човек си пати -
на приятеля ми първи и на мен
предно зъбче се разклати
в един и същ злощастен ден.

В квартала имаме една аптека.
Там тръгнахме да търсим зъболекар,
че трябвало в далечна поликлиника
след сто човека на опашката да минем.

По пътя към аптеката намерихме мъдрец.
Той зъбчетата ни издърпа със конец...

24.01.2014 г.
Петр Пенчев


Рецензии