Сонце

(Доросла казочка на дитячий манер)

Сонце зранку швидко встало,
ще і півні не співали.
Готувало, прибирало,
сорочки, білизну прало.
Напекло млинців, оладків,
накупило шоколадки,
м'ясо, сало, ковбасу,
понаводило красу
на городі і у клуні,
заплело косички доні,
сина відвело в дитсад -
а втомилось від порад.
Місяць просить пелехатий:
- Сонечко, іди вже спати!
Завтра буде новий день
для роботи і пісень!
- Ні, - сказало сонце, - досить!
І пішло до кума в гості.
Кум  біжить щасливий з хати
любе Сонце зустрічати!


Рецензии