За статуя - сърце горещо

Статуята в парка ден и нощ тъгува,
че даже гола, никой я не забелязва.
На рамото и само гълъби флиртуват,
но млъкват те, когато слънцето залязва.

Под нея влюбените назначават срещи
и подаряват си уханно приказни букети.
Целувки си разменят в тъмното горещи,
а тя изпраща със тъга щастливите им силуети.

Скулпторът забравил чувства да извае
и само с красота студена я дарил.
Ех, да можеше сърце горещо някой да добави,
света със любовта си щеше тя да удиви...

12.04.2014 г.
Петр Пенчев
 (из издадения през юни 2015 г. сборник с любовна лирика "От първо лице")


Рецензии