Дъждът на влюбените

По дирите на вчерашния дъжд
със тебе търсим признаци на пролет.
Във цвят, на красотата и присъщ,
тя ни гледа от дърветата отгоре.

Вървим със тебе, хванали се за ръце -
една щастлива и разхождаща се младост.
Усещам ритъма на твоето сърце.
Душата ми се пълни с нежна радост.

И нека ни завиждат отстрани
на любовта, изписана върху лицата ясно.
Ако дъжд противен днес отново завали,
за влюбените пак ще е прекрасен...

06.04.2014 г.
Петр Пенчев
(из излезлия през юни 2015 г. сборник с любовна лирика "От първо лице")


Рецензии