Душите си да разкопчеем

Ела при мен след кървавия залез,
когато е разлял червеното по чашите.
Тихо положи на устните ми показалец,
от очакването на целувките ръждясали...

Не позволявай да ти казвам думи,
които са изтъркани до втръсване.
Те само ще помогнат помежду ни
прегръдката по-бързо да прекъсне.

А аз желая просто да се слеем
и да получим още малко щастие.
Един за друг душите си да разкопчаем,
на пролетните чувства пак подвластни...

03.04.2014 г.
Петр Пенчев
/из излезлия през юни 2015 година сборник с любовна лирика "От първо лице"/


Рецензии