Фантазия на природата

НЯМА КОЙ ДА КАЛАЙДИСА ДНЕС НЕБЕТО...
ОТ ПАТИНАТА МУ ВЕКОВНА СЕ ОТКЪСВАТ КАПКИ.
ТИ ОТНОВО ЩЕ ВЪЗНИКНЕШ ОТ НЕБИТИЕТО -
НЕРАЗГАДАНА ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ЗАГАДКА.

ЩЕ ПЛИСНЕШ ЦВЕТНАТА ДЪГА В ОЧИТЕ МИ,
ЩЕ МЕ ОМАЕШ САМО СЪС ЕДНО ДОКОСВАНЕ.
ОТ ВСИЧКИТЕ ЖЕНИ НАЙ-СЪБЛАЗНИТЕЛНА,
ЗАЩОТО НЕЖНА РАДОСТ ЗА ДУШАТА НОСИШ.

ЩЕ СЕ РАЗЛЕЕ БАВНО ПО НЕБЕТО СИНЕВА...
ФАНТАЗИЯТА НА ПРИРОДАТА ДОЙДЕ ПРИ МЕН!
ГАЛИ СТЪПКИТЕ ТИ ИЗУМРУДЕНА ТРЕВА.
УТРЕ ЗАЕДНО ЩЕ СРЕЩНЕМ ПРОЛЕТНИЯ ДЕН...

08.04.2014 г.
Петр Пенчев


Рецензии