Тротоарът

Отивам с мама в детската градина.
Вода навсякъде и няма откъде да минем.
Вече стигнахме почти до светофара -
по платното все вървим, а не по тротоара,
защото целият е в дупки и във локви
и краката чак до коленете ни са мокри.
Искам есенният дъжд студен да спре -
да не бъде тротоарът ни като дере,
да го асфалтират много по-добре
и под слънцето като килим да се простре.

08.10.2014 г.
Петр Пенчев


Рецензии