Сестричка

Главите им надух на всички:
"Ако ми купите сестричка,
ще я возя във количка,
ще я храня със лъжичка,
единствено от нейната паничка.
Ще и трия със ръчичка
и най-малката сълзичка.
По петите е я гъделичкам
и непрекъснато ще я боричкам.
Ще изплета за зимата терлички,
ще и украся дори елхичка.
Храна от кухнята ще вземам
и памперсите ще и сменям,
ще я къпя като кукла,
ще и сресвам на главата букла.
Да ви слуша ще я ръководя...

В детската градина само да не ходя!"

07.04.2014 г.
Петр Пенчев


Рецензии