Новото ми братче

Днес донесоха ми ново братче.
Сложиха го в малкото креватче -
не заспива... Само силно плаче
и не разбираме това какво пък значи.

Да се вози на велосипед ли иска
или във ваната със мене да се плиска?
Ще го направя силен като малко лъвче.
Ще му дам да се люлей на коня дъсчен,

от лъка ми хиляди стрели да пуска.
Ще деля със него своята закуска.
Ще пея с него даже детски песни...
Но сега...не ми е интересно!

05.04.2014 г.
Петр Пенчев


Рецензии