Раждане на любовта

в началото бе Словото" (Евангелие от Йоан)

В началото бе поглед и любов.
Да, любовта ни пламна от очите.
Почувствахме  очаквания зов -
бе ехото му в дългото ни скитане.

Пролетта прошепна: "Прегърни я!"
Но ти изплашена от близостта избяга.
Помолих вятъра: "По-бърз от мен си. Настигни я!"
От устните ти скоро пих живителната влага...

13.03.2015 г.
Петр Пенчев

(из излезлия през юни 2015 г. в София сборник с любовна лирика "От първо лице")    


Рецензии