Усещам те

Ти си с мен дори когато си далеч -
усещам топлината ти във своите гърди.
Сърцето ми, един неукротим жребец,
не може повече раздялата да изтърпи.

Усещам те във струята на свеж ветрец -
със устните си сякаш търсиш моите бенки.
От пролетни цветя изплел съм ти венец.
Да ти го връча чакам с нетърпение момента.

27.02.2014 г.
Петр Пенчев

(из излезлия през юни 2015 г. сборник с любовна лирика "От първо лице")         


Рецензии