Пластилин

Татко днеска ми донесе
кутия цветен пластилин.
С него ние много лесно
животни няколко ще сътворим.

От този, малко тъмносин,
с най-точните движения
ще оформяме делфин
за наше удовлетворение.

От белия и черния
ще измайсторим пингвин -
никога не се изнервя,
дори когато е самин.

Малък червей без крака
от розовия ще източа -
нека рови в прахуляка,
като няма мека почва.

На белоснежен херувим
ще прикрепя крила.
От този цветен пластилин
се създават чудеса...

юни 2014 г.
Петр Пенчев


Рецензии