Шампионка на въже

От малка с гъвкаво въже
все подскачам като жабка.
- Подът ли е нажежен? -
шегува се със мене татко.

И баба весело се смее:
- Постели поне чердже!
- Върху черджето не умея,
спирачка е за моето въже.

Да скачам непрестанно мога
като огромен скакалец.
Гори ми под краката огън
или пък боса газя по снежец.

Когато стана шампионка
на световно първенство,
ще яхна като амазонка
необуздания си кон...

юни 2014 г.
Петр Пенчев


Рецензии