Локвата

Локвите са за това -
да се цопкаме във тях.
Каляме се до глава
и умираме от смях.

От тях водица пият птички,
оглеждат се, като във огледало.
Вятърът ги гъделичка -
на тях приятничко им става.

Там дори и Слънчо плава,
прилича на голяма тиква.
То водата им загрява...

Да газя във студената
не съм привикнал...

юни 2014 г.
Петр Пенчев


Рецензии