Мисли

МИСЛИ
Автор: Р. Русев               

Как в есенната привечер
птици събрани по жиците,
тръгват до следваща пролет
и оставят за мен
тъжната есен,
бялата зима
и време зашито в прозорците.
*
И после са мислите,
загубил  по тебе и птиците,
притихнал те търсих,
а там, след счупената
грамофонна плоча
останаха трохи от обич.
*
Сега, сега подухва от юг,
стадо от облаци носи на север,
живея за теб
и в съня си милвам косите ти.
*
Сънувам зелените вечери,
клони по прозорец почукващи,
щурци в тъмното свирещи,
за любов, в която няма печал.
*
Сол, в която капка вода
издълбава моето тяло
и отмива чувства и мисли


Рецензии