Нова мода

Поставиха ми вчера диагноза "луд"
и всички ми обърнаха гърба си.
Замръзна покрай мен светът от студ,
във миг дори небето се навъси...

Навлякоха ми риза с дългите ръкави.
Наоколо светът ме гледа равнодушно...
Не искам днес от ризата да се избавя -
удобна е, в туй всички са единодушни.

Предлагам даже да се въведе на мода.
Нали в живота всички си приличаме...
Отдавна "луд" направиха народа...
Най -накрая  може да се заобичаме...

05.07.2015 г.
Трявна
Петър Пенчев


Рецензии