Прозрение

Внимателно разгледай своята тъща
преди да доведеш съпругата си вкъщи.
Ако е изправена, усмихната, без бръчки
като остарее и жена ти няма да е злъчна,
ще е пъргава и домакиня сръчна,
денонощно ще те следва неотлъчно.
Ще се грижи като тъщата ти за децата,
а ти ще я обичаш за отплата...

24.06.2015 г.
2738 Свищов
Петър Пенчев         


Рецензии