Децата ни растат

Тъжно е - децата ни растат
не с години, а буквално с дни
и за да не паднат в пропастта
или пък да не станат хаймани,
ние ги обграждаме с любов,
макар да се боим,
че ще се превърнат в егоисти.
Но за живота в бъдеще да са готови
и винаги да бъдат оптимисти,
ги учим на добро.  Най-сложната наука,
защото трябва личен пример да се дава,
с който да научат после внука
как в живота по-добър да става...

30.05.2015 г.
Петр Пенчев


Рецензии