Болката на майката

На майката такава е съдбата -
от зачеването на детето
и до собствената смърт да страда.
След девет месеца настъпва
най-очакваната дата,
в която страшната си болка ще усети,
заедно с неповторимата наслада.
От грижи за детето не изпитва болка,
от недоспиване не я боли глава.
Отглежда щерката до средношколка
и за живота я подготвя, при това.
Когато нощем е на дискотека
душата я боли,
с чие внимание е обградена  -
читава ли ще я върне у дома човекът
или насилно той честта й ще отнеме...
Душата я боли ...
Съдбата е такава,
но няма да я замени за нищо на света.
От болките душата става по-корава,
защото с нея винаги  е любовта...

29.05.2015 г.
2703 Б.Алекс.
Петър Пенчев               
 


Рецензии