А ми минем?

А ми минем? Минання не для нас?
А ті, яких не бУло, не минають.
Прадавніх зір світіння до "халас,"*
Крізь тіні марев срібно протікає.

Чужі вітрила давніх кораблів
На щоглах вітер напинає сумом,
Де берег предковічних не морів,-
А лиш піски якихось сахаркумів.

Крізь товщу літ летовищ і доріг
Кульбабка пустить пух у новоліття,
Ми там чужинці, стоптаний моріг,
Де відцвіли пелюстки семицвіття.

халас* - кінець (араб.)

06.05.2019


Рецензии