Прахосмукачка

Нашата прахосмукачка
 ми служи и като играчка.
Прилича ми на малък слон
 със хобот - голям акордеон
и туловище - балон,
върху който като с камион
 из стаята ми - полигон
 извършвам приказен разгон
 да търся коня - вихрогон.
И в този същия хобот
 като в голям тръбопровод
 събирам другите играчки,
за да не ги премачкам
 и после да не плача...

02.01.2013 г.
1011 Б.Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии