Тукайга

26сы. Апрель. Язгы ай.
Бу синен туган конен,
Габдулла Тукай.

Сина бирде бу тормыш
Ятимлек, ачы язмыш –
Барсын тузден син, Тукай!

Мизгелгэ генэ бугай
Тормышнын тэмен-ямен
Булэк итте сина Кырлай.

Купме сабак эле аласы...
Алда котте сине, Тукай,
Ямьле Казан каласы!

Йорэгеннэн озелеп
Кулыннан тама юллар –
Терелэ язлар, кышлар...

Кэжэ сакал селкетэ,
Су анасы каракны оркетэ:
Баланы яхшыга ойрэтэ...

Куз алдымнан китми эле
Синен самими Шурэле...
Нигэдер ул мина сойкемле.

Син, Тукай, олы эдип
Белэ моны Мэшрик, Мэгъриб!
Сокланам мин сина, Тукай!


Рецензии
Всегда интересно читать Ваши работы, Гульжиган.

Барахоев Хасолт   14.10.2019 21:04     Заявить о нарушении
Рахмат, Хасолт. Рада Вам.

Гульжиган Гайнуллина   15.10.2019 18:13   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.