Сливане

Отдавна се обичаме и всеки ден
 със думи си го потвърждаваме.
Като че от слънчев лъч съм осветен,
когато със усмивка ме даряваш.

Топя се като свещ църковна,
когато ме помилваш по лицето.
И даже на сърцето става болно
 откъснеш ли езикът от небцето ми.

Тогава с цялата душа те пожелавам
 и до лудост упоен от аромата ти
 бързо разстоянието съкращавам
 до сливането жадно на телата ни.

26.12.2012 г.
992 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии